sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Raparperipiirakkaa

Kylläpäs ollaan saatu nauttia ihanasta hellesäästä!! Toivottavasti tämän kesän helteet eivät ollet tässä vaan saisimme hellettä vielä heinäkuussakin, jolloin olemme koko perhe kesälomilla.

Meillä on pihalla mummolan pihalta saatua raparperiä. Se tuottaa satoa joka kesä niin reippaasti, että jakelen raparperiä kaikille meillä käyville ja viime kesänä vein sitä jopa työpaikkani lounasravintolaan.

Tänään sain ystäväni lapsineen meille kyläilemään ja tarjosin vieraille raparperipiirakkaa hyväksi todetulla reseptillä valmistettuna. Reseptin olen saanut jokunen vuosi sitten työkaveriltani ja tästä piirakasta on muodostunut yksi suosikkileivonnaisistani. Raparperiajan jälkeen täytteenä voi käyttää marjoja ja hedelmiä oman maun mukaan.

Tästä piirakasta minulle tulee joka kerta mieleen päivä, jolloin tyttäreni syntyi. Olin leiponut tätä raparperipiirakkaa aikaisemmin päivällä ja kun illalla tuli lähtö synnärille, piirakka unohtui pöydälle. Siellä minä sitten tyttöä maailmaan pungertaessa yht'äkkiä aloin harmittelemaan, kun piirakka jäi pilaantumaan :D Ei vissiin ollut muuta tärkeämpää ajateltavaa sillä hetkellä :D

Varmalaskan rapea raparperipiirakka

4dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
80g sulatettua voita tai margariinia
1,5dl vettä, maitoa, piimää tai mehua
(itse käytän yleensä aina maitoa)
(1-2 kananmunaa)
Raparperinpaloja, omenalohkoja, marjoja tms.

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseokseen sulatettu rasva ja sekoita taikina murumaiseksi. Ota kupillinen muruja talteen. Lisää neste (ja munat). Laita taikina halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan, ripottele päälle raparperinpalat sekä murut.

Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.

Nautitaan vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.



Ei kommentteja: