maanantai 18. huhtikuuta 2011

Kirpeänraikasta pääsiäiseksi

Tämä resepti on ystävältä saatu ja niin herkulliseksi todettu, että ihan pakko laittaa jakoon. Meillä tehdään tätä aina pääsiäisenä ja toki tällä voi muulloinkin herkutella :)

Sitruunatorttu

Pohja
2 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
100g rasvaa sulatettuna

Täyte
2 dl vettä
1 1/4 dl sokeria
2 munaa
2 rkl maissijauhoja
3/4 dl sitruunan mehua
25g rasvaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot ja sula rasva. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halk. n. 28cm). Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia. Kumoa kypsä pohja tarjoiluastialle ja anna jäähtyä.
Puserra sitruunamehu. Sekoita kattilassa vesi, sokeri, munat, maissijauhot ja sitruunanmehu ja vatkaa kunnolla ainekset sekaisin. Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Lisää rasva ja sekoita.
Kaada kiisseli torttupohjalle. Jäähdytä ja koristele esim. kermavaahdolla tai marjoilla ja hedelmillä.



2 kommenttia:

Tickler kirjoitti...

Ihanalta kuulostava ja varmasti maistuva! Me yritetään karpata ja tällaiset postaukset on just niin hankalia :). Värikästä pääsiäistä!

Lumina kirjoitti...

Jep, karppaajan painajainen :D Itsekin yritän vältellä hiilareita, mutta välillä täytyy sortua ;)