perjantai 21. lokakuuta 2011

Väriä seinille

Olen pähkäillyt tytön huoneen seinäpintoja siitä asti, kun huonetta järjesteltiin uuteen uskoon. Huoneessa on tällä hetkellä vain yhdellä seinällä tapetti ja muut seinät ovat ihan perusvalkoista maalattua seinää. Huonekalut ovat valkoisia ja valkoista seinää vasten ne näyttävät... hmm... no tosi ankeilta. Huoneessa on vähän sellainen turhan kolkko fiilis ollakseen lapsen huone.

Tässä näkyy se tapettiseinä.Tapetissahan ei sinänsä ole mitään vikaa. Se on laitettu seinään raskausaikana sillä ajatuksella, että menee sekä tytölle että pojalle (emme siis kysyneet sukupuolta) ja tykkään tapetista edelleen kovasti. Mutta kun ne muut seinät on niin ankeita... Erityisesti tämä alla näkyvässä kuvassa näkyvä sänkyseinä ja nurkka on tosi kolkko. Kyllähän tuo päiväpeitto tuo vähän väriä, mutta jotenkin tuota valkoista seinää on tuossa niin paljon, että yleisvaikutelma on tosi väritön ja ankea.


Yksi mahdollisuus olisi tietysti pitää tuo olemassaoleva tapettiseinä ja maalata muut seinät. Mutta tapettiin sopivat mahdolliset maalivärit olisivat mintunvihreä ja kaakaonruskea. Mintunvihreästä meillä ei kukaan NIIN paljon tykkää ja olisi ne kaakaonruskeat seinät vähän turhan tummat lapsen huoneeseen. Olemassaolevan tapetin jättäminen paikoilleen + muiden seinien maalaus ei siis ole vaihtoehto.

Tietysti huoneeseen saisi lisää väriä liimaamalla vaikka jonkin värikkään sisustustarran tuohon sänkyseinälle ja vaihtamalla tuon ruskean kappaverhon pitkäksi verhoksi jostain värikkäästä kankaasta, mutta enpä tiiä... Ei nekään jotenkin houkuttele.

Ainoa varteenotettava vaihtoehto on siis vaihtaa tapetti kokonaan uusiksi. Pohdittava on siis laitetaanko tapettia jokaiselle seinälle vai laitetaanko tuohon olemassaolevan tapetin päälle uusi tapetti ja maalataan muut seinät. Meillä ei vielä koskaan ole ollut missään kodissa huonetta, jonka kaikki seinät olisi tapetoitu, joten sellaista houkuttelisi kokeilla.

Tytöltä kysyin toiveita oman huoneen suhteen ja hän toivoi vaaleanpunaista huonetta. Kovin yllättävä valinta :D Katselin netistä eri tapettivaihtoehtoja ja eniten miellyttää Esta Homen Belle Rose-, Regatta Crew- ja Jimbo-sarjojen tapetit.

Tähän paisley-kuvioiseen tapettiin ihastuin heti, mutta tällä ei kyllä kaikkia seiniä voi tapetoida eli yksi seinä tällä ja loput yksiväristä tapettia/maalia
Myös tämä pilkkutapetti on ihana, mutta alkaisko nuo pilkut vilistä silmissä, varsinkin jos kaikki seinät olis pilkulliset?Tytön oma suosikki olisi tämä tähtikuvioinen tapetti. Itsekin kyllä tykkään tästä, mutta mietin että voiko tällä tapetoida huoneen kaikki seinät vai vaan yksi seinä ja loput yksivärisellä?
Lastenhuone.fi -sivustolla silmiin sattui tällainen aika kiva idea, tilkkutäkki-kuvatapetti.Aivan ihana tapetti olisi myös tämä Sandbergin Talot-tapetti, ihana vanhan roosan sävy...


Myös Tapettitalosta Maaria Wirkkalan suunnittelema Enkeli-tapetti olisi kaunis.


Vaihtoehdoista ei siis ainakaan ole pulaa, mutta hyviä vinkkejä otetaan silti vastaan ;)

Kyllähän siitä huoneesta tulee sitten melkoisen vaaleanpunainen mutta mun mielestä se sopii tuollaiselle prinsessaleikeistä pitävälle kolmivuotiaalle. Kyllähän se vaaleanpunainen sitten vanhempana varmasti alkaa tökkiä, mutta sitten tapetoidaan/maalataan uusiksi! Mun mielestä lastenhuonetta ei tarvitse ajatella silleen, että sen pitäisi olla samanlainen vielä vuosienkin kuluttua. Nyt on pikkulapsivaihe ja prinsessaleikit ja sitten koululaiselle voidaan sisustusta miettiä uudestaan tarpeen mukaan.

3 kommenttia:

Hennis kirjoitti...

Meillähän on J-M:n huoneessa yhdellä seinällä farkkusininen tähtitapetti (muistaakseni Borås-tapeteilta) ja muut seinät on maalattu. En kyllä missään nimessä laittais tähtiä joka seinälle.
Tapetti oli ihan pojan oma valinta, mutta mun oli helppo hyväksyä tuo valinta just siksi, että se kävis hyvin vaikka koululaisen huoneeseen (teoriassa - käytännössä siitä on jo nyt päiväunia odotellessa revitty suikale yhdestä saumasta ja piti vaihtaa sänky toiselle seinälle) kun sisustaa muuten vähän särmikkäämmin. Mulla on ajatuksena päivittää sitä sisustusta vähän isomman pojan huoneeksi vaihtamalla tekstiilit mustavalkoraidallisiin (kankaatkin on jo valmiina) sitten kun pikkuveikka saa oman huoneen ja siirtää nykyiset polkadots-tekstiilit sinne...
Mun suosikki noista sun vaihtoehdoista ois tuo Talot-tapetti, mutta se tosiaan ei välttämättä enää muutaman vuoden päästä miellytä.

diidah kirjoitti...

Hei, ihan sattumalta löysin sun blogin ja heti jäin lukemaan :)

Mitä näihin tapetteihin tulee, niin mun mielestä nää kaikki on sellasia yhden seinän tapetteja. ehkä talot-tapetti on ainoo jota vois olla parilla seinällä, mut ei sitäkään välttämättä kaikilla neljällä... Siis mun mielipide vaan :) Laita sinne valkoiselle seinälle isoja julistetauluja ja ihmeessä pitemmät verhot. sillä siitä kolkkoudesta pääsee.

Meillä on kääpiön (1,5v) huoneessa vaaleenpunaset kuviotapetit kaikilla seinillä, enkä voi suositella... huone on jotenkin tosi pienen oloinen ku kaikki on samalla pinnalla (pieni se silti on muutenkin...). Ei vielä tapetoitu sitä edellisten jäljiltä uudestaan ku aateltiin että tuhotkoon noi ensin ja saa sitten itse olla päättämässä mitä laitetaan tilalle :)

Lumina kirjoitti...

Heidi: No teillähän sitä tähtitapettia olikin!! Oon nimittäin pähkäillyt mielessäni, että missä IHMEESSÄ olen sen tähtitapetin nähnyt ihan "livenä". Joo,se J-M:n huone olikin kyllä tosi kivan näköinen eli ääni tähtitapetille ;) Se ei kyllä tosiaan ole mitään pelkästään pikkulasten tapettia eli tsäänssit olis että sen kans pääsis vähän pidempäänkin.
Diidah: Kiva kun eksyit ja kommentoit :) Totta, nuo kaikki tapetit on kyllä aika sellaisia hmm... jotenkin liian kuviollisia ollakseen koko huoneen tapetteja. Meilläkään tuo huone ei mitenkään suurensuuri ole, joten vaarana olis just tuo, että huoneesta tulis liian pienen oloinen. Tietty yksi mahdollisuus olis maalata muut seinät sellaisella neutraalilla beigellä, jota meillä on esim. olkkarissa yksi seinä ja se jättäis mahdollisuuden yhdistää siihen melkein mitä väriä vaan.