keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Sängynpääty

Makuuhuone sai viikonloppuna uuden ilmeen, kun vaihdoin vanhan mustan "takorautaisen" sänkykehikon ja yöpöydät itsetehtyyn sängynpäätyyn. Ideahan ei ole ollenkaan omani vaan ihan suoraan kopioitu Tirlittanin blogissaan esittelemästä sängynpäädystä.Sängynpääty koostuu kahdesta puisesta kuormalavasta, jotka hioin kevyesti ja maalasin valkoiseksi. Kiinnitin pohjiin sitä mm. tuolienkin jalkoihin laitettavaa tarrahuopaa, jotta puu ei raavi lattiaa ja lisäksi kiinnitin lavojen taakse kumiset ovistopparit, jotta ne eivät kolise seinään ja tee naarmuja tapettiin. Kuormalavat pysyvät pystyssä ihan itsekseen, joten niitä ei ole kiinnitetty mihinkään. Toki runkopatjat tukevat vielä niitä edestä, joten eivät pääse kaatumaan. Tarkoitus on kiinnittää vielä valkoiseksi maalattu lauta noiden lavojen päälle, jotta saamme pienen tason puhelimien (jotka meillä ovat myös herätyskelloja) ja muiden tarpeellisten pienten juttujen säilytykseen.


Kuormalavat sain työkaveriltani (kiitokset vaan sinne ;) ) ja valkoista maaliakin löytyi omasta takaa melkein riittävästi, joten sängynpäädyn hinnaksi tuli pienen maalipurkin ja kumisten ovistoppareiden hinta eli vajaat parikymppiä :) Aina ei siis tarvitse sijoittaa omaisuuksia, jotta saa uutta kotiin!

              

Uudistuksen myötä yöpöydät saivat lähteä varastoon, joten kirjojen ja lehtien säilytystä varten laitoin korit sängyn molemmin puolin.


Lavat muodostavat tarpeeksi leveän tason, jotta lamput pääsivät niiden päälle. Tykkään muuten ihan hurjan paljon noista Ikean Barometer-lampuista! Lampun johdot sai kivasti piilotettua tuonne lavan sisään. Mikään ei minusta ole ärsyttävämpää kuin rumat johdot sisustusta pilaamassa...


Eli tämmöistä tee-se-itse-osastoa tällä kertaa! Minun mielestä tuosta tuli oikein kiva ja jos alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää niin eipähän ollut ainkaan kallista ;)

Lopuksi vielä kuva makkarista iltavalaistuksessa.

9 kommenttia:

Vezmu kirjoitti...

Ah, niin ihana. Oma vastaavani odottaa edelleen toteutusta, tarvikkeethan ovat odottaneet jo monta kuukautta. On se hyvä, että edes joku saa aikaiseksi ja antaa minullekin taas kipinää.

marika kirjoitti...

Ihana! Ja toi tapetti on myös tosi upea!

Niina kirjoitti...

Ihana makkari!!<3 Aina ei tosiaan tarvi sijoitta omaisuuksia uusiin juttuihin!:)

Lumina kirjoitti...

Vezmu: Tsemppiä siihen sinun projektiin! Pienin askelin eteenpäin ja pian huomaat, että projekti onkin jo valmis!

Marika: Kiitos! Etsin tapettia tuonne makkariin pitkään kissojen ja koirien kanssa. Yllättäen tuo tapetti löytyikin sitten Bauhausista ja oli vielä tosi edullista! Tuossa kuvassa ei näy, mutta siinä on pikkaisen sellaista kimalletta joka auringon valossa pienesti välkehtii.

Niina: Kiitos! Se on kivaa, että välillä jotain saa myös edullisemmin. Useinhan se vaatii vähän vaivannäköä, mutta mikäs siinä jos tykkää tehdä itse :)

Ansku kirjoitti...

Ihana idea ja hieno toteutus! Teidän makkari on muutenkin tosi kivan näköinen!

Ninian By Hanna-Riikka kirjoitti...

Loistava idea!!! Otan myssyyn muistiin :)

Anonyymi kirjoitti...

AIVAN IHANA !,inspiroit minuakin uudistamaan makuuhuoneeni :) !!!

D-Day kirjoitti...

IHAN LOISTAVA IDEA!!!!!! KIITOS TÄSTÄ!! Meilläkin on noita kuormalavoja ylimääräisenä ihan turhaan. Nyt tiedänkin mitä teen huomenna! :) Hieno juttu! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Aivan loistava idea :) Olisin kysynyt tarkennusta, millainen ovistoppari on, mitä tähän käytit ja mistä ostit?
Kiitos :)