keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Tuunattu naulakko (tai oikeastaan tuulikaappi)

Muutimme tämän talon ihan ensimmäisiksi asukkaiksi. Emme siis rakentaneet itse, vaan ostimme valmiin talon. Vaikka talo oli siis muutoin valmis, oli tänne jätetty joitakin paikkoja ilman kalusteita. Kuten esimerkiksi tuulikaappi ja vaatehuone.

Tuulikaapissa oli valmiiksi asennettu alakaapisto kengille ja sen päälle taso penkiksi, mutta seinälle ei oltu laitettu mitään kaapistoja tms. joten se oli aika tyhjän näköinen ja selvästi kaipasi jotakin. Varsinaisesti säilytystilaa ei tarvittu (tai no, voiko sitä oikeasti koskaan olla liikaa?) sillä esim. takeille on kaappi heti oven takana eteisessä, mutta johonkin olisi silti kotiintullessa kiva ripustaa vaikkapa käsilaukku. Mietin pitkään (vain noin 3,5 vuotta, kröhöm) minkälaisen naulakon siihen haluaisin, mutta just oikeanlaista ei löytynyt mistään.

Mitoiltaan ja ulkonäöltään oikeanlainen naulakko löytyi (muistaakseni) Amanda B:n valikoimista, mutta ongelmana siinä naulakossa oli liian heppoiset koukut ja kiinnityssysteemi, joka ei varmasti olisi kestänyt takin tai käsilaukun painoa. Löysin sitten sattumalta yhdestä jo toimintansa lopettaneesta sisustusliikkeestä ihanat hopeanväriset koukut alesta ja ne sopivat minusta hyvin jo olemassaolevaan naulakkoon alkuperäisten koukkujen tilalle. Irroitin myös alkuperäiset kiinnitysjutut irti naulakon takaa ja naulakko kiinnitettiin ihan kunnon ruuveilla seinään. Valkoinen naulakko valkoisella seinällä oli hieman aneemisen näköinen, joten maalasin naulakolle taustan beigellä maalilla. Naulakon päälle liimasin vielä sisustustarran eteiseen sopivalla tekstillä.6 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Mäkin olen ihan samanmoinen pitkän kaavan mukaan funtsija välillä, mutta hiljaa hyvää tulee eikös vaan? Ihana blogi <3

Lumina kirjoitti...

Hei Maikki, kiva kun löysit tiesi tänne mun blogiin :) Mä välillä pohdin jotain juttuja vähän liiankin pitkään, mutta sitten kun päätän mitä haluan niin laitankin kunnolla tuulemaan :D

Tickler kirjoitti...

Hei Lumina! Täällä näyttää oikein kivalta! Tanskalaiset sanoisivat "Hygge".
Ihailen käteviä ihmisiä, minulla on kyllä innostus, mutta toteutus tahtoo jäädä sitten innostuksen varjoon. Ehkä joku päivä tekoihin...?

Johanna kirjoitti...

Sinulla on ihana blogi. Pitää ehdottomasti jäädä lukijaksi. :)

TIINA P kirjoitti...

Heippa...löysin jonkun polun kautta blogiisi ja varmasti tulen toistekin :)

Lumina kirjoitti...

Tickler: Kyllä mullakin usein innostus on suurempi kuin sitten itse teot :D Mutta tekemällähän sitä vaan oppii, joskus kantapään kautta ;)

Johanna: kiitos ja tervetuloa lukijaksi :)

Pakkasakka: voi kuinka kiva kuulla :) Tervetuloa vaan uudestankin!