tiistai 6. syyskuuta 2011

Piristystä ruokailutilaan

Varma merkki syksyn saapumisesta on se, että pihahommat ei nappaa enää yhtään ja hirveä sisätilojen sisustusvimma iskee!

Viikonloppuna käytiin reissu Ikeassa ja sen seurauksena saatiin tytön huoneeseen kaivattua säilytystilaa lisää ja muutenkin järjesteltyä huonetta selkeämmäksi. Aikaisemmin sain sieltä jo myytyä liikaa tilaa vieneen vuodesohvan ja siirrettyä lapsen huoneeseen huonosti soveltuvan hyllyn työhuoneeseen. Tytön huone on kuitenkin vielä vähän keskeneräinen ja erityisesti seinät kaipaavat jotain väriä. Laittelen huoneesta kuvia kunhan ehdimme saada jotakin valmista aikaan (=kun keksin mitä niille seinille tehdään).

Tytön huoneen sisustuksen inspiraatiota odotellessa katse on kiinnittynyt keittiöön, tai oikeastaan sen yhteydessä olevaan ruokailutilaan. Meillä on keittiössä pähkinänvärinen ruokapöytä, joka on kooltaan oikein hyvä ja mallikin edelleen miellyttää. Mutta olen vaan niin lopen kyllästynyt siihen pähkinään!! Pöytä ostettiin edelliseen kotiimme vuonna 2005 ja silloinhan pähkinänväriset huonekalut olivat niin muodikkaita. Olen oikeastaan aina haaveillut sellaisesta rouhean näköisestä ruokapöydästä, joka olisi tehty esim. leveistä lankuista ja kuluneen näköisestä puusta.

Tämä Riviera Maisonin Chateau Chassigny Dining Table hipoo aika lailla täydellisyyttä ulkonäöllisesti. Hinta onkin sitten jo eri kysymys...Rivieralta kelpuuttaisin toki muitakin pöytiä

Grasse Dining Table on myös kaunis ja hintakin olisi jo kohtuullisempi kuin edellisen kuvan pöydässä.


Tässä Driftwood Dining Tablessa on todella kaunis pöydän kansi (tosin patalaiskana siivoojana mietin, että tuonne rakoihin menee kaikki leivänmuruset ja puhdistaminen on hankalaa) mutta pöydän jalkojen muoto alkaa olla jo siinä rajoilla, että on liian romanttista minun makuuni.Kodin1:ssä näyttäisi olevan myös yksi kaunis ruokapöytä myynnissä. Aspen-sarjan pöydässä miellyttää malli ja kulunut puu, mutta tuo väri muistuttaa ehkä kuitenkin liikaa sitä pähkinää, johon olen kyllästynyt. Pöydän materiaali on vahattua havupuuta, kunpa se vaan olisi vahattu esim. harmaasävyiseksi!Yksi mahdollisuus olisi tietysti teettää pöytä puusepällä, joka on tehnyt myös olohuoneen pöytämme. Sehän tehtiin Rivieran kahta mallia mukaillen ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen! Ja hintakin oli kolmannes Rivieran alkuperäisen pöytämallin hinnasta. Tulisipa samalla tuettua paikallista käsityöläistä.

Pöytäasioita haudutellessa taidan kuitenkin piristää ruokailutilaa uusilla tuolinpäällisillä. Nämä Artwoodin Vintage-huput ovat aivan ihanat ja tykkään myös noista farkkukankaisista hupuista. Nuo Vintaget taitavat kuitenkin sopia paremmin meidän tyyliin ja väreihin.

Nuo huput vaan ovat tuolinpäällisiksi aika hinnakkaita (yllättäen, joskus olisi kiva tykästyä johonkin edullisempaan!!) joten en taida raskia kaikkiin kuuteen tuoliin ostaa niitä kerralla.


Kuvat lainattu täältä ja täältä.

Ei kommentteja: